OUG nr.8/2015 aduce modificări şi completări  OUG nr.28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal.

Astfel, o primă modificare vizează introducerea norţiuni de bacşis, orice sumă de bani oferită în mod voluntar de client, în plus faţă de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de către operatorii economici, precum şi restul dat de vânzător clientului şi nepreluat de acesta în mod voluntar. Bacşisul se justifică prin datele înscrise în documentele emise cu aparatele de marcat electronice fiscale şi se evidenţiază pe un bon fiscal distinct.

Operatorii economici stabilesc printr-un regulament de ordine interioară dacă bacşişul rămâne la dispoziţia lor sau constituie o sursă de alte venituri care se distribuie salariaţilor. Dacă bacşisul se distribuie salariaţilor, acesta nu poate şi asimilat unei livrări de bunuri sau unei prestări de servicii. Regulamentul de ordine interioară trebuie păstrat la locul de instalare al aparatului de marcat electronic fiscal în vederea prezentării organelor de control, iar sumele provenite din încasarea bacşisului se înregistrează în contabilitate la alte venituri, iar sumele distribuite salariaţilor se înregistrează pe seama cheltuielilor, potrivit reglementărilor contabile.

De asemenea, utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale sunt obligaţi: să întocmească documente justificative pentru sumele introduse în unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, altele decât cele pentru care au emis bonuri fiscal sau cele înscrise în registrul special, precum şi pentru sumele extrase din unitatea de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor, altele decât cele utilizate pentru a acorda rest clientului; să instituie un registru de bani personali, pentru înregistrarea sumelor de bani deţinute de personalul operatorului economic la începerea programului de lucru. Orice sumă de bani înregistrată în plus faţă de suma înregistrată la ora începerii programului de lucru nu reprezintă sumă justificată prin registrul de bani personali.