Concurenţa dintre marii dezvoltatori de jocuri de noroc a devenit acerbă. Dincolo de poziţiile în piaţă, o importanţă deosebită este acordată atragerii de noi talente în domeniu. Începând cu noiembrie 2018, Novomatic şi Greentube organizeaza un program de calificare de 6 luni, pentru persoanele recrutate în ultimele 3 luni pe un site de training al Academiei de Codificare Corporativă (CCA). Cei care vor absolvi acest curs vor deveni Junior Developer în cadrul companiei. Novomatic si Greentube au dezvoltat o platformă comună de jocuri care pot fi accesate în Romania pe site-ul vladcazino.ro.

Participanţii la acest curs al Corporate Coding Academy Novomatic au fost aleşi începând cu 1 iulie pe baza unui proces în mai multe etape, care nu îi va costa nimic pe studenţi. Compania a folosit ca metoda de selecţie un ,,joc serios” care să permită identificarea competenţelor tehnice şi analitice ale aplicanţilor într-o manieră distractivă şi, în acelaşi timp, competitivă.

,,Avem nevoie de dezvoltatori de jocuri, iar planul nostru este să folosim acest program, unic în Austria, pentru a ne asigura că noii noştri recruţi sunt perfect instruiţi” a declarat Dr. Klaus Niedl, directorul Global HR al Novomatic.

Programul de formare a viitorilor dezvoltatori de jocuri va fi condus de specialişti cu experienţă din industria de software şi de dezvoltare a jocurilor. Pe lângă competenţele tehnice, studenţii vor avea şansa să înveţe despre studiourile de jocuri şi procesele de dezvoltare a acestora.

Cursul se va întinde pe durata a 6 luni. El este împărţit în trei etape de câte 8 săptămâni şi se va desfăşura la trei studiouri de jocuri din Viena (Greentube) şi Gumpoldskirchen (Novomatic). Programul este o combinaţie între formarea online şi cea tradiţională prin educatie flexibilă la locul de muncă, menită să asigure un echilibru între viaţa personală şi cea profesională. Bazându-se pe cunoştinţele anterioare ale studenţilor admişi, Academia de Codificare Corporatistă va furniza activităţi de predare pentru dezvoltarea generală a jocurilor şi însuşirea limbajelor de programare asociate, cum ar fi C++ si SDL/OpenGL.

,,Ca una dintre cele mai mari companii de tehnologie de jocuri din lume, producem, de asemenea, jocuri pentru sectorul digital-interactiv. Este cel mai rapid sector în creştere din întreaga industrie de jocuri de noroc. Dezvoltarea tehnologică continuă este o parte importantă a strategiei companiei noastre şi, pur şi simplu, trebuie să avem talente motivate şi bine pregătite. Acesta este motivul pentru care am fondat Corporate Coding Academy, pentru a descoperi viitorii dezvoltatori de jocuri, pentru a-i instrui şi, dacă este posibil, a-i păstra în cadrul companiei”, a specificat Klaus Niedl.