Numărul unităţilor din industria alimentară, redus cu 40%
Potrivit datelor prezentate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), în ultimii ani, numărul unităţilor din industria alimentară s-a diminuat de la 1.487 - în 2004, la 901 în acest an.
Din cele 901 unităţi existente în prezent, 784 îndeplinesc cerinţele comunitare, iar 117 au programe de restructurare. Referitor la situaţia unităţilor de carne roşie, dintr-un total de 810 unităţi existente în 2004, în prezent mai sunt doar 436, din care 401 îndeplinesc cerinţele comunitare, iar 35 au programe de restructurare. Capacitatea unităţilor de procesare carne roşie se ridică, în 2011, la 1,73 milioane tone pe an, iar cea de abatorizare la 777.293 tone pe an, faţă de o capacitate de 3,2 milioane tone şi 728.553 tone abatorizate în 2004. Potrivit datelor ANSVSA, pentru unităţile din carne de pasăre s-a remarcat o creştere a numărului de unităţi, în perioada 2004-2011, dar şi a celor conforme cu normele UE. Astfel, la nivelul anului 2004 erau în jur de 47 de unităţi de procesare carne pasăre, doar 10 conforme, iar în 2011 sunt 78 de unităţi, din care 77 respectă toate normele europene. În cazul unităţilor de procesare a laptelui, din cele 591 existente în 2004, au mai rămas doar 173, iar din acestea 77 au programe de restructurare.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.