Pentru investiţiile noi în structurile de primire agro-turistică (construcție nouă sau extindere), nivelul de confort şi calitatea serviciilor propuse prin Proiect trebuie să atingă standardul de calitate de minimum o margaretă iar suprafaţa de teren trebuie să aibă aibă minim 1.000 mp.

Structurile de primire agro-turistică vor fi în conformitate cu normele de clasificare prevăzute în Ordinul nr. 65/2013 (agro-pensiunea sa aiba maxim 8 camere pentru cazare, etc) pentru aprobarea normelor metodologice privind eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică, a licenţelor şi brevetelor de turism. Pentru investiţii în structuri de primire agro-turistică se va respecta definiţia agro-turismului dată în cadrul, Ordinului nr. 65/2013 (investitia sa fie in mediul rural), iar nivelul de confort şi calitatea serviciilor propuse prin proiect trebuie să atingă standardul de calitate de minimum o margaretă. Schimbarea destinației unei locuințe în structură de primire agro-turistică este posibila si este considerata investiţie nouă.

Pentru investiţiile noi în structurile de primire agro-turistică (construcție nouă sau extindere), suprafaţa de teren aferentă structurii de primire turistică trebuie să fie în conformitate cu prevederile legislației naționale în vigoare în domeniul turismului, în vederea evitării supra-aglomerării şi a fragmentării excesive a peisajului natural (terenul sa aiba minim 1.000 mp). Totodată, este necesar un angajament din partea beneficiarului că va introduce obiectivul investiţional în circuitul turistic. Beneficiarul trebuie să respecte cerinţele de mediu specifice investiţiilor în perimetrul ariilor naturale protejate. În situația în care beneficiarul nu prezintă toate autorizațiile solicitate înainte de a doua transa de plata, proiectul devine neeligibil. Sprijinul public nerambursabil va fi de 70.000 euro/proiect. Sprijinul se va acorda sub formă de primă în două tranșe, astfel: 70% din cuantumul sprijinului la semnarea deciziei de finanțare; 30% din cuantumul sprijinului se va acorda cu condiția implementării corecte a planului de afaceri, fără a depăși cinci ani de la încheierea contractului de finanțare.