Mierea ecologică trebuie să conţină pe eticheta logo-ul comunitar, frunza, dar şi codul ţării de unde provine, preţurile fiind, de regulă, cu 20 până la 100% mai mari decât mierea obţinută în sistem convenţional.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), intrarea în sistem ecologic presupune respectare unor reguli stricte şi certificarea ulterioară a stupilor, familiilor de albine şi a producţiei de către un organism de certificare acreditat de MADR. De asemenea, apicultorii care vor să intre în sistem ecologic trebuie să folosească doar tratamente cu substanţe naturale în combaterea unor boli ale albinelor, iar albinele trebuie duse în pastoral numai pe culturi certificate sau în floră spontană certificată. O altă condiţie esenţială este ca fagurile să fie din ceară, iar perioada de conversie să fie de minimum un an. Calitatea mierii şi a produselor apicole certificate în agricultura ecologică este strâns legată de tratamentele aplicate stupilor, de calitatea mediului, dar în egală măsură de condiţiile de extracţie, de prelucrare şi de depozitare a produselor apicole. Principalele pieţe pentru exportul de miere sunt Germania şi ţările nordice.