Direcția Patrimoniu Imobiliar a început luni, 7 martie, demolarea construcţiilor abandonate din vecinătatea Parcului I.C Brătianu, în vederea predării amplasamentului către Direcția Tehnică, care printr-un proiect de regenerare urbană, va amenaja 100 de locuri de parcare cu spații verzi și alei pietonale.

Clădirea nefinalizată de lângă Parcul Ion C. Brătianu trebuia să se concretizeze în anii ‘90 într-un ansamblu de blocuri pe rambleul căii ferate din zonă.

„Pentru a scoate din paragină acest amplasament important din zona Parcului I.C. Brătianu și pentru a-i schimba aspectul, s-a propus, printr-o Hotărâre de Consiliu Local, regenerarea urbană a suprafeței de circa 4.100 metri prin amenajarea de locuri de parcare și zone verzi. Cu siguranță, noile locuri de parcare vor aduce plusvaloare zonei și vor fi utile atât orădenilor, cât și turiștilor care ajung la aquapark în perioada estivală. Totodată, în acest parc vin foarte multe persoane care folosesc pista de alergare și care vor putea să-și parcheze mașinile aici”, a precizat primarul Florin Birta.

În cadrul proiectului se va realiza un zid de sprijin către strada Olteniei. Din totalul parcărilor, 6 locuri vor fi rezervate persoanelor cu dizabilităţi.

Zona verde va cuprinde arbori şi arbuşti în partea dinspre linia ferată, dar şi gazon şi plante perene către parc și va avea o suprafață totală de 1500 mp.

Odată cu lucrările de amenajare a parcării, se vor realiza și lucrările de canalizare pluvială, precum și cele care vor asigura iluminatul public.

Valoarea totală a investiției, inclusiv TVA, este de 7.4 milioane lei, suma cuprinzând valoarea estimată a exproprierilor, dar și lucrările de construcție propriu-zise.