Municipalitatea orădeană va expropria 20.002 mp de teren pentru a pregăti locul viitorului Complex Sportiv din strada Făgărașului. Despăgubirile plătite proprietarilor se ridică la peste un milion de euro. 

„Exproprierile se fac în două etape. În prima etapă, se face exproprierea amprentelor unor blocuri, care au fost date inițial de Consiliul Județean unor firme private din Oradea, pentru a construi ansamble rezidențiale. Având în vedere că zona a fost declarată una de interes local, în vederea construcției stadionului de pe str. Făgărașului și că am aprobat deja indicatorii tehnico-economici și coridorul de expropriere în ședinţa trecută a Consiliului Local. Acum vom trece la etapa a II-a, exproprierea propriu-zisă. Cei 20.002 de mp de teren au fost deja evaluați de o firmă specializată și acreditată de ANEVAR. Astfel, am urgentat procedura, pentru că dorim să avem liber conturul stadionului, terenul liber de sarcini, pentru a putea depune documentația la Compania Națională de Investiții și a porni procedurile în vederea emiterii Hotărârii de Guvern prin care se va putea construi acest stadion”, a anunţat primarul Florin Birta.

În ședința Consiliului Local de ieri a fost aprobat proiectul de hotărâre privind realizarea exproprierii, lista cu imobilele care vor fi preluate în proprietatea publică a municipiului și alocarea de la bugetul local a sumei de 5.164.290 lei reprezentând valoarea despăgubirilor.

Valoarea complexului sportiv este de peste 45 milioane euro, plus TVA, iar construcția va fi ridicată pe strada Făgăraşului, între actualul amplasament al grădinii zoologice şi noua sală de sport aflată în construcție. Este vorba despre un complex spectaculos care va avea un stadion modern cu 16.000 de locuri, o piață de acces pietonal, parcare subterană de 150 de locuri și un hotel cu zone de conferințe și spa.