Primăria Oradea încearcă să accelereze procesul de dezvoltare al orașului în zonele aglomerate și să achiziționeze imobile sau terenuri acolo unde proprietarii sunt dispuși să le vândă direct, fără să se facă exproprieri.

În ultima ședință de Consiliu Local, aleșii locali au votat pentru cumpărarea unei construcții și a unui teren pe strada Robert Owen, din cartierul Rogerius, precum și pentru achiziția unui teren de peste 5.000 de metri pătrați pe strada Romer Floris, din cartierul Nufărul.

„În zonele aglomerate, în zone în care dorim să construim spații verzi, parcări, etc, dorim să cumpărăm terenurile de la persoanele care dețin aceste spații și să nu le mai expropriem”, a precizat primarul Florin Birta.

Pe strada Robert Owen, din cartierul Rogerius, în urma înțelegerii dintre reprezentanții municipalității și proprietarul imobilului într-un cvartal de blocuri, va fi cumpărată o casă de 86 mp și un teren de 406 mp,  Construcția urmează să fie demolată, iar terenul va fi amenajat ca parcare aferentă blocurilor de locuințe din zonă.

O altă achiziție va fi în cartierul Nufărul, pe strada Romer Floris, unde municipalitatea va cumpăra un teren de 5.186 mp, aflat în vecinătatea unor blocuri de locuințe, proprietarii fiind contactați pentru discuții și negocieri.

Astfel, s-a reușit de comun acord stabilirea unui preț referitor la acest teren, respectiv 285.230 euro, adică 55 euro/mp.

Astfel de imobile vor fi în atenția reprezentanților municipalității în scopul de a fi preluate, construcțiile desființate, iar amplasamentul reamenajat în scopul de a crește confortul cetățenilor care locuiesc la blocuri aflate în zone aglomerate.