De la începutul acestei luni, la Aeroportul Oradea se desfăşoară lucrări de racordare a drumurilor din incinta aerogării la DN 79. Lucrările sunt realizate de Drumuri Bihor, iar valoarea contractului este de 2.881.118 lei (TVA inclus).

Contractul prevede proiectare și execuție lucrări de racordare a drumurilor din incintă la DN 79. În cadrul obiectivului de investiții, constructorul va asigura accesul în/din incinta Aeroportului prin execuția a trei benzi de accelerare/decelerare, care vor fi amplasate după cum urmează: o bandă de decelerare și o bandă de accelerare, ce vor fi construite la actualul acces în incintă, respectiv în fața actualului terminal de pasageri (Terminalul Pasageri nr. 2, unde se vor opera plecările pentru zborurile internaționale); o bandă de accelerare amplasată în zona terminalului nou de pasageri (Terminal Pasageri nr. 1, unde se vor opera plecări și sosiri curse interne, și sosiri curse internaționale), pentru ieșirea spre DN 79, pe direcția municipiului Oradea.

„Investiția de la Aeroportul Oradea a demarat în data de 6 mai, ordinul de începere a lucrărilor fiind emis în 4 mai. În dreptul fostului acces, constructorul a demontat împrejmuirea și a dezafectat punctul de control, a început săpăturile pentru montare rigolă carosabil, canalizare ape pluviale, relocare rețele existente și săpături la bretelele de accelerare/decelerare, termenul de finalizare al lucrărilor fiind data de mijlocul lunii iulie. Ne cerem scuze participanților la trafic pentru că, pe o porțiune de 800 metri, pe DN 79, circulația autovehiculelor se face pe o singură bandă de mers. Pe porțiunea cu pricina, constructorul efectuează lucrările necesare, lucrări ce reprezintă o prioritate tocmai pentru a nu îngreuna, inutil, traficul în zonă”, a menţionat președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor.