Consilierii locali ai Municipiului Oradea au aprobat vineri, 14 august, în ședința ordinară, un ajutor de un milion de euro pentru operatorii care vor alege Aeroportul Oradea pentru curse externe.

Primăria Municipiului Oradea a profitat de ajutorul oferit de Uniunea Europeană pentru a sprijini companiile aeriene afectate de pandemia de Covid-19, obținând, în luna iulie, avizul Comisiei Europene pentru schema de ajutor de stat.

În următoarele 45 de zile, Aeroportul Oradea va selecta companiile aeriene, ținând cont de criterii precum numărul de destinații, numărul de destinații și de zboruri pe săptămână și numărul de pasageri generat pe an.

Ajutorul promis de municipalitate are o valoare totală de un milion de euro dar pentru un singur operator a fost rezervată suma maximă de 800 de mii de euro.

Hotărârea a fost votată de consilieri în unanimitate.

 

Scandal cu stadionul

Venit la Primărie alături de proaspătul candidat PSD, Emilian Pavel, fostul sportiv Ion Marin l-a acuzat pe Ilie Bolojan că a decis, în numele Consiliului Local al Municipiului Oradea, să refuze oferta gratuită a unui teren pentru construirea unui stadion mai mare.

„Pe 10 iulie am ofertat persoana domnului primar Ilie Bolojan oferindu-i un teren unde să construiască un stadion mai mare de 25.000 – 30.000 de locuri, pentru oraș. A spus că nu îl interesează. Am făcut apoi o cerere scrisă și am primit răspuns că intenția mea nu corespunde cu ce își dorește administrația locală. Dacă nu vrea un om, nu se poate construi nimic în Oradea. Dacă acceptaţi să faceţi un stadion mic vă condamnaţi copiii, nepoţii şi generaţiile care vin să meargă pentru un meci de fotbal sau pentru un concert ca Untold la Cluj sau Timişoara. Pe un stadion de 15.000 de locuri nu va veni niciodată un VIP. Acest stadion va fi construit, iar noi vom trage ponoasele. Noi vom rămâne aici. Domnul primar va pleca altundeva”, a spus Ion Marin, ridicând din ce în ce mai mult vocea, filmat de aproape de Emilian Pavel.

Primarul Ilie Bolojan a refuzat să intre în polemică, preşedintele de şedinţă Laurenţiu Chiană declarând ședința închisă.