Lucrările de construcție a autogării din orașul Săcueni au fost finalizate în această săptămână. Autogara este un proiect realizat de Consiliul Județean Bihor, prin Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor (ADD Bihor). 

Autogara are patru peroane, o clădire cu o suprafață de 100 de metri pătrați, cu o sală de așteptare, grupuri sanitare și două spații comerciale. Autogara se află pe strada Libertății, nr. 8, în zona centrală a orașului Săcueni.

„După finalizarea recepției lucrărilor, vom demara procedurile necesare pentru transferul autogării în administrarea Primăriei Săcueni. Investim în infrastructură pentru a oferi călătorilor condiții mai bune și confort sporit. Asemenea celor din Marghita și Beiuș, autogara din Săcueni face parte din eforturile noastre de a moderniza transportul județean și de a crea o rețea de transport public bine integrată”, a precizat Călin Gal, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Proiectul a fost executat de asocierea de firme Evalstar Serv (lider), Daraban Radu Ioan – Birou individual de arhitectură și Dhelectric System. Termenul de execuție a fost de 6 luni, valoarea lucrărilor fiind de puțin peste 1,5 milioane de lei. Contribuția Consiliului Județean Bihor este de un milion de lei, restul sumei fiind alocată de Primăria Săcueni.

Au mai fost construite alte două autogări de Consiliul Județean Bihor, prin ADD Bihor, în Municipiile Marghita și Beiuș. Acestea sunt în administrarea primăriilor.