Joi, 4 iunie, prefectul Dumitru Țiplea a deschis ședința de progres pe sectorul 3C3 al autostrăzii A3 și a efectuat o vizită în teren pentru a evalua stadiul lucrărilor.

La întâlnirea de lucru au participat reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ai firmei de consultanță Egis, precum și ai antreprenorilor din asocierea Trameco S.A - Vahostav SK a.s. - Drumuri Bihor S.A - Drum Asfalt S.R.L - East Water Drillings S.R.L. ”În cadrul ședinței s-a prezentat progresul lucrărilor, care se apropie de final. Stadiul fizic al lucrărilor la zi este de 91%, în perioada următoare fiind planificate lucrări de finisaje precum executarea marcajelor, a semnalizărilor și a scurgerilor de apă. Termenul de predare al sectorului Biharia-Borș din autostrada A3 este estimat pentru 30 iunie, cu mențiunea că livrarea panourilor VMS cu mesaje variabile, produse în Italia, va întârzia în contextul pandemiei”, a precizat Cancelaria prefectului.

Secțiunea 3C3, Biharia-Borș, cu o lungime de 5,35 km, va face legătura cu autostrada M4 și, mai departe, cu întreaga rețea de drumuri de mare viteză din Europa Centrală și de Vest. Valoarea contractului pentru secțiunea 3C3 este de 134,22 milioane lei (fără TVA) și lucrările sunt executate de asocierea Trameco S.A - Vahostav SK a.s. - Drumuri Bihor S.A - Drum Asfalt S.R.L - East Water Drillings S.R.L.

Prefectul Dumitru Țiplea a menționat că își va face "un obicei din a se întâlni periodic cu echipa de lucru, pentru că tot ce înseamnă proiect de infrastructură trebuie să accelereze, pentru a dezvolta județul Bihor."