OTL anunță publicul călător că începând de azi, 9 septembrie 2016, ora 17.00, tramvaiele 1R și 1N își vor relua circulația normală în zona Pieții Rogerius. Lucrările la pasajul subteran de la Piaţa Rogerius sunt aproape de finalizare, în cursul zilei de azi fiind efectuată proba de rezistență sub presiunea unei garnituri de tramvai.

Circulaţia tramvaielor în zona Rogerius va fi reluată începând de azi, 9 septembrie 2016, de la ora 17.00, urmând ca traficul auto să fie reluat, cel mai probabil, în luna octombrie.

Deocamdată, staţia din zona Pieţei se păstrează în locaţia actuală, urmând ca, după deschiderea traficului auto, să fie mutată în scuarul din faţa Pieţei Rogerius. Traficul rutier în zonă va fi în continuare blocat până la finalizarea lucrărilor la parcarea subterană și la sensul giratoriu care va fi construit în zonă. Totodată, din cauza restricțiilor de circulație rutieră, linia 19 va circula în continuare pe Bulevardul Dacia până la redeschiderea traficului auto. De asemenea, trebuie precizat că, odată cu reluarea circulaţiei tramvaielor, vor fi desfiinţate autobuzele care suplineau tramvaiele pe rutele Olosig – Piaţă, Piaţă – Pod CFR şi Bulevardul Dacia Sinteza.

În acest sens, OTL a anunțat sistarea simultană a liniilor de autobuz pe relațiile: Olosig – Piața Rogerius;  Piața Rogerius – Pop CFR;  T 1 – strada Spartascus – Sinteza.