Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat miercuri că borna de 1.000 de kilometric de drum de mare viteză va fi atinsă odată cu darea în folosință a secțiunii din Autostrada Transilvania Nușfalău - Suplacu de Barcău.

 

Lotul Nușfalău - Suplacu de Barcău va fi inaugurat pe 15 septembrie, potrivit unor surse de la constructor, citate de pasionații de infrastructură.

„Borna de 1.000 de km de drum de mare viteză va fi atinsă odată cu deschiderea secțiunii Nușfalău (Sălaj) - Suplacu de Barcău (13,55 km.)”, a transmis ministrul Transporturilor. Conform acestuia, stadiul fizic al lucrărilor este de 95% și acesta „arată seriozitatea constructorului”.

„Dacă și condițiile meterologice vor permite, există posibilitatea ca luna viitoare să puteam circula în regim de autostradă pe această secțiune”, a mai spus Grindeanu.

Ministrul a vizitat miercuri mai multe șantiere de pe Autostrada Transilvania. El a mai anunțat că, dacă se menține ritmul lucrărilor, până la sfârșitul anului se va putea circula pe autostradă de la Cluj-Napoca la Târgu Mureș.

Numai că tronsonul de 13,55 km între Nuşfalău şi Suplacu de Barcău nu va putea fi folosit efective, deoarece restul tronsoanelor de legătură către Zimbor (Sălaj) şi Chiribiş (Bihor) nu sunt finalizate, partea bihoreană fiind încă în stadiul de reluare a licitaţiilor.