Breteaua de legătură (drumul colector) între Calea Sântandreiului și Calea Aradului, care permite ocolirea sensului giratoriu aflat la ieşirea din oraş, în dreptul pasajului suprateran peste DN79, precum și accesul în parcarea magazinului Hornback, a fost finalizată.

„Acest drum va asigura un acces mai facil pentru șoferii care vin de pe șoseaua de centură și merg înspre Arad, care nu vor mai fi astfel nevoiți să parcurgă sensul giratoriu din dreptul pasajului suprateran de pe Calea Aradului, ci vor vira la dreapta și vor merge în paralel cu Calea Aradului, iar apoi din sensul giratoriu de lângă complexul Era vor merge înainte pe direcția Arad. Astfel nu se va aglomera sensul giratoriu din dreptul pasajului suprateran de pe Calea Aradului și se va circula mai fluent”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

Lucrarea a fost efectuată de către Trebor Drum Construct SRL, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 20 decembrie 2019. Valoarea contractului este de 2.189.512,98 lei fără TVA. Caracteristicile principale ale lucrării au prevăzut realizarea unui drum în lungime de 419,31 m, realizarea a trei podețe transversale, trotuare în lungime de 1.064,67 mp, precum și zone verzi pe o suprafață totală 768 mp.

În continuare se vor executa ultimele finisaje, după care lucrarea va fi recepționată.

Viteza maximă cu care se va putea circula pe acest drum este de 30 km/h.