Municipalitatea orădeană a anunţat că au început lucrările de modernizare a străzilor Zaharia Macovei, Vasile Vartolomei și Ștefan Augustin Doinaș din Cartierul Grigorescu. În acest cartier vor fi modernizate anul acesta 11 străzi.

 

Pe aceste străzi se vor executa lucrări la rețeaua de canalizare pluvială, precum și lucrări de decopertare în vederea așternerii stratului de fundare. Totodată, pe ambele părți ale străzilor au fost proiectate trotuare pietonale și accesuri. De asemenea, se vor realiza intersecțiile cu străzile existente, iar în cazul străzilor Ștefan Augustin Doinaș și Vasile Vartolomei sunt proiectate și spații verzi.

Lungimea străzii Zaharia Macovei este de aproximativ 246 de metri, cu o lățime de 6 metri. Valoarea lucrărilor este de 899.552,73 de lei (fără TVA).

În ce privește strada Vasile Vartolomei, lungimea acesteia este 232,26 de metri, cu o lățime de 6 metri. Valoarea lucrărilor este de 750.879,74 lei (fără TVA).

Strada Ștefan Augustin Doinaș are o lungime de 271 metri, iar valoarea lucrărilor se ridică la 917.302,55 lei (fără TVA).

„Având în vedere condițiile meteo favorabile din această perioadă, au demarat lucrările pe mai multe străzi din oraș. Modernizarea infrastructurii rutiere la nivelul municipiului reprezintă o prioritate pentru administrația locală și în acest an, astfel că ne dorim să asfaltăm cât mai multe străzi. În primăvara acestui an vom începe lucrări în mai multe zone, de exemplu în Cartierul Grigorescu urmează să modernizăm în total 11 străzi pe parcursul anului 2024”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.

Pe aceste străzi executantul lucrărilor este Global Industrial, iar termenul de execuție este de 4 luni.