Pe strada Aurel Covaci, situată în partea de nord a municipiului, în cartierul Oncea, au început lucrările de modernizare.

Strada era nemodernizată, aflată la nivel de pietruire slabă, fără trotuare și elemente de scurgere a apelor, accesul făcându-se din str. Gh Pituț, str. Arhiepiscop Hosszu Laszlo și str. Fenyes Szabolcs. Are o lungime de 580 m, cu două benzi de circulație.

„În prezent, se lucrează la canalizarea pluvială, după care se va trece la realizarea terasamentelor, a straturilor rutiere și a îmbrăcăminții asfaltice. Tototodată, se vor amenaja trotuarele de-o parte și de alta a străzii, dar și accesele la proprietăți. De-a lungul trotuarului se vor amenaja zone verzi, în suprafață de aproape 600 mp.

În ceea ce privește colectarea apelor de pe suprafața părții carosabile, aceasta va fi asigurată prin pante transversale și longitudinale spre gurile de scurgere proiectate la marginea carosabilului, de unde vor fi conduse mai departe către căminele colectoare.

Tot prin acest proiect de modernizare, strada va fi racordată la străzile laterale”, precizează Primăria Oradea.

Executantul lucrărilor este Global Industrial, valoarea contractului de lucrări fiind de 1,4 milioane lei. Termenul de execuție este luna noiembrie.