Consiliul Local Oradea a aprobat declararea interesului public local pentru amenajarea unui parc în zona str. Căpșunilor din cartierul Episcopia, precum şi exproprierea unei case. Totodată, s-a aprobat achiziționarea unui imobil pe str. Matei Corvin în scopul extinderii amplasamentului pentru parcul de pe str. Rectorului, tot din cartierul Episcopia.

Primăria Oradea pregătește amenajarea a două noi parcuri în Cartierul Episcopia, unul pe str. Rectorului - Matei Corvin și celălalt pe str. Căpșunilor, care, împreună, vor avea o suprafaţă de aproximativ 9.000 mp de zonă verde.  În acest sens, Consiliul Local Oradea a aprobat ieri, 31 martie, declararea interesului public pentru realizarea obiectivului „Amenajare parc public în zona str. Căpșunilor din cartierul Episcopia”, dar și măsurile privind imobilele ce urmează să fie afectate. Totodată, s-a aprobat achiziționarea unui imobil pe str. Matei Corvin în scopul extinderii amplasamentului pentru realizarea obiectivului de interes public local „Amenajare parc public pe str. Matei Corvin - str. Rectorului”.

„La intersecția str. Rectorului cu Matei Corvin avem o suprafață de cca 2.500 mp. Este vorba de un teren cedat municipiului de Ministerul Agriculturii cu condiția de a amenaja un parc. Aici, s-au făcut deja două exproprieri, zona fiind acum liberă, în acest moment fiind deja lansată achiziția pentru amenajarea parcului. În urma discuțiilor și deplasărilor în teren împreună cu colegii de la Direcția Patrimoniu Imobiliar, am constatat că avem posibilitatea de a extinde acest parc cu aprox. 1.500 m în etapa a II-a. Astfel, în ședința de azi (joi, 31 martie - n.r.) s-a aprobat cumpărarea a două locuințe situate la str. Matei Corvin, pentru care, de altfel, proprietarii și-au și exprimat intenția de a le înstrăina, mai rămânând o construcție, respectiv un depozit care urmează să fie și el expropriat. La finalul acestor proceduri, locuitorii zonei se vor putea bucura de un parc de cca 4.000 mp”, a declarat primarul Florin Birta într-o conferinţă de presă înaintea şedinţei ordinare a CL Oradea.

Tot în cartierul Episcopia, în zona străzii Căpșunilor, municipalitatea va amenaja un parc de cca 5.000 mp, zonă declarată în ședința Consiliului Local „zonă de interes public local”. Primarul Florin Birta a menţionat că pe un colț al acestui teren, care aparţine municipalităţii, există o casă construită ilegal, care va fi expropriată.