Consiliul Județean Bihor a desemnat, după evaluarea celor două oferte depuse, constructorul care va executa lucrările de relocare a rețelelor de gaz de pe traseul Centurii Biharia și a drumului de legătură cu localitatea Paleu.

„Oferta câștigătoare, de 1.969.116,43 lei, fără TVA, a fost depusă de asocierea de firme CRITO Prod SRL (ofertant) și SC Instaservice SRL. Durata de execuţie a lucrărilor este de 2 luni. Termenul pentru depunerea contestațiilor este 30 iulie”, a anunţat CJ Bihor.  

Obiectivul de investiții ,,Punere în siguranță conductă de transport gaze naturale Dn 400 Biharia-Aleșd, afectată de construirea centurii ocolitoare a localității Biharia Etapa I și Etapa II” presupune devierea conductelor pe o lungime de circa 309 metri și dezafectarea a circa 239 metri de țevi. 

„Lucrările sunt necesare pentru finalizarea construcției Centurii Biharia, de 5,6 kilometri, și pentru drumul care leagă centura de localitatea Paleu, de 3 kilometri. Dacă proiectul se va derula fără probleme, Centura Biharia va fi deschisă circulației în luna noiembrie 2024. Drumul spre Paleu va fi pus în circulație în primăvara anului viitor”, precizează administraţia judeţeană.