Lucrările la Centura Sânmartin au ajuns la un stadiu fizic de peste 70%. Constructorii montează în aceste zile cele 44 de grinzi prefabricate la pasajul peste calea ferată de la Băile 1 Mai.

 

„Se lucrează, de asemenea, la pasajul peste Centura Oradea, iar la cele trei poduri de pe traseu au fost montate toate grinzile”, menţionează Consiliul Judeţean Bihor.

Drumul de legătură între Municipiul Oradea și Comuna Sânmartin va avea o lungime de 5,75 km și, în plus, bretele de legătură cu DN76 și localitatea Haieu, cu o lungime de 2,27 km. Platforma drumului va avea o lățime de 10 metri. Șoseaua va avea pe lateral o pistă de biciclete cu o lățime de 3 metri și va cuprinde: 3 poduri, 2 pasaje, 1 pasaj subteran pentru biciclete, 11 podețe și 5 intersecții giratorii.

Constructorul este asocierea formată din Construcţii Erbaşu (lider de asociere), Vahostav, Drumuri Orăşeneşti, Procons Group. Valoarea totală a investiției este de 177.238.798 lei, inclusiv TVA. Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Proiectul se realizează printr-un parteneriat încheiat între Consiliul Județean Bihor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

În prezent, Consiliul Județean Bihor derulează lucrări la 8 drumuri noi în județul Bihor, cu o lungime totală de 68 de km: Centura Aleșd - 5,8 km; Centura Beiuș - 9,3 km; Centura Sântandrei - 5 km; Centura Nojorid - 8,4 km; Centura Sânmartin - 8 km; Centura Oșorhei - 5,8 km; Centura Biharia - 8,7 km; Inelul Metropolitan Oradea - 17 km.