Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului, coordonată de viceprimarul Marcel Dragoș, a analizat în cadrul ședinței de săptămâna trecută 49 de proiecte. Printre acestea se numără și construirea unei clinici noi pe Calea Clujului și a unui hotel pe Calea Adevărului.

 

Dintre proiectele analizate, 37 au fost studiate în comisia de urbanism, în timp ce 12 au fost aduse în atenția comisiei operative.

Unul dintre proiectele analizate se referă la solicitarea Osteoprotect, care a cerut avizul arhitectului șef pentru un Plan Urbanistic de Detaliu în scopul construirii unui imobil cu destinația de clinică medicală pe str. Calea Clujului, nr. 95.

„Investiția care se va realiza vizavi de fosta fabrica de spirt este una care completează categoria de funcțiuni medicale prezente în zonă și care în ultimii ani se află în continuă expansiune”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.

Terenul în suprafață de 494 mp este liber de construcții. Regimul de înălțime al clădirii va fi: parter, etaj și mansardă. Suprafața la sol a imobilului va fi de 235 mp, iar suprafața desfășurată de 694 mp. În incinta clinicii se vor amenaja patru locuri de parcare.

„Investiția se desfășoară în subzona fucțională Velența 01, cartierul tradițional, motiv pentru care orice intervenție trebuie reglementată prin PUD, tocmai pentru asigurarea coerenței dezvoltării și a creșterii gradului de finisare urbană.  În comisia de urbanism s-a solicitat reconfigurarea zonei de acces auto și încadrarea imobilului în context”, a precizat Radu Fortiș, arhitectul șef al orașului.

Astfel, accesul se va realiza din str. Calea Clujului. Totodată, se propune un acces secundar din str. Anton Bacalbașa peste un alt teren aflat în proprietatea beneficiarului.

În aceeași ședință, Green Valley House a solicitat aviz pentru construirea unei unități turistice cu piscină și împrejmuire pe Calea Adevărului, nr. 35 A. Proiectul prevede un număr de 10 apartamente de închiriat în regim hotelier. Accesul la unitatea turistică se va face din strada Calea Adevărului.

Terenul în suprafață de 2.931 mp este unul liber de construcții. Suprafața construită propusă a imobilului este de 493 mp. Spațiile verzi amenajate vor ocupa 15% din suprafața terenului.

Parcela este inclusă din punct de vedere urbanistic în zona funcțională LIU (locuințe cu regim redus de înălțime dispuse în zone cu livezi și vii), zonă care permite construirea de unități cu funcțiuni turistice. În continuare, documentația proiectului se va supune procedurii de consultare a populației.