Depunerea spre finanțare a proiectului de reabilitare a Colegiului Tehnic Mihai Viteazul a fost aprobată vineri, 8 septembrie, în cadrul Ședinței Consiliului Local al Municipiului Oradea.

 

Lucrările de reabilitare vizează corpurile: C2 (sala de sport), C4, C5 (cămine), C6 (cantină), C7 (săli de clasă), C13, C15 (birouri).

Documentația de finanțare întocmită de Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională este depusă prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

Valoarea totală a investiției este de aproape 51 de milioane de lei (cu TVA inclus), durata de execuție a lucrărilor fiind 24 luni.

Propunerile de amenajări funcționale cuprind: refacerea în totalitate a acoperișului; aplicarea unor soluții de termoizolație ecologice și eficiente; înlocuirea tuturor tâmplăriilor;  pardoseală nouă cu încălzire în pardoseală și tarket; refacerea în totalitate a instalațiilor  sanitare și termice; dispunerea pe acoperișul clădirii a panourilor fotovoltaice; echiparea tehnică pentru stingerea incendiilor cu hidranți interior; echiparea cu un sistem de supraveghere video și antiefracție; reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat prin înlocuirea circuitelor de iluminat deteriorate cu tehnologie de tip LED.

Prin implementarea acestui proiect se dorește creșterii calității infrastructurii educaționale din municipiul Oradea prin mărirea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinația de unități de învățământ. Astfel, spațiile clădirii se vor transforma în spații moderne, curate și multifuncționale, din care se vor elimina finisajele parazitare, iar exteriorul degradat va fi curățat, reabilitat.