În cadrul ședinței Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului de săptămâna trecută, a fost avizat Planul Urbanistic de Detaliu pentru construirea unei noi săli de sport pentru Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” pe strada Academiei, lângă parcarea supraetajată.

Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului întrunită săptămâna trecută a avizat Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru construirea unei săli de sport pe terenul situat pe str. Academiei, nr. 19, în imediata vecinătate a parcării publice supraetajate de pe str. Gh. Barițiu. Proiectul este o investiție realizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației  prin Compania Națională de Investiții  (CNI).

Noua sală de sport va deservi elevii Colegiului Național „Mihai Eminescu”, dar va avea și o destinație publică, putând fi utilizată și pentru alte activități sportive sau multifuncționale. „După construcția noii săli, vechea sală de sport a colegiului va fi demolată, aceasta fiind o clădire veche construită după anii 1940, care nu mai corespunde standardelor actuale de educație fizică și sport”, precizează municipalitatea.

Ca urmare a realizării acestei investiții, proiectul reabilitării Colegiului Național „Mihai Eminescu” va viza doar cele trei tronsoane ale imobilului, care se vor realiza prin fonduri accesate prin Programul Operațional Regional (POR), CNI și buget local.

Comisia de urbanism a aprobat favorabil PUD-ul. Zona studiată prin PUD are o suprafață de 3.750 mp, din care 2.712 mp vor fi ocupați de clădiri, 908 mp de alei carosabile de incintă, 130 mp de zone verzi și o bază sportivă cu trei terenuri de tenis.

Astfel, sala de sport de pe str. Academiei are regimul de înălțime parter+etaj. Suprafața construită la sol a acesteia este de 1.445 mp, iar suprafața desfășurată de 1.750 mp. Aceasta este prevăzută cu o tribună de 180 de locuri și va avea următoarele funcțiuni: sală de handbal, vestiare, grupuri sanitare, spații tehnice. La frontul străzii Academiei se va construi o clădire multifuncțională cu destinația instituții și servicii.

Hală în Parcul Industrial I

Tot în cadrul ședinței Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului de săptămâna trecută, a fost avizat favorabil Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) prezentat de firma Tarsincom pentru construire punct de lucru format din: hală logistică coletărie, parcare acoperită, stație ITP, atelier mentenanță pe str. Ion Mihalache, nr. 14. Prin acest proiect se propune și construirea unor anexe, dar și amenajarea incintei cu alei de acces, trasee pentru circulații auto în incintă, parcări și spații verzi. Corpul A va reprezenta punctul de lucru și va fi compus din logistică, coletărie, atelier de mentenanță și stație ITP, iar corpul B va avea destinația de showroom cu depozit. Locurile de parcare vor fi repartizate astfel: 23 de locuri de parcare auto, 3 locuri de parcare auto gabarit mare și 13 locuri de parcare pentru biciclete. Corpurile propuse vor avea regim de înălțime P și Parter + etaj. Amplasamentul investiției se află în proprietatea beneficiarului, accesul realizându-se prin str. Ion Mihalache, care se conectează în mod direct la str. Calea Borșului (DN 1) pe direcția Borș - Oradea.

Din cei 6.618 mp, 1.750 m vor fi ocupați de construcții, 3.370 mp din teren destinat pentru alei pietonale/auto și 1.344 de spații verzi.