Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) a analizat în cadrul ședinței de săptămâna trecută 32 de proiecte, printre care dezvoltarea Centrului de Transfer Tehnologic al Universității din Oradea, dar și amplasarea unui tonomat de flori pe str. Madách Imre.

 

Universitatea din Oradea a solicitat aviz Arhitect Șef pentru dezvoltarea Centrului de Transfer Tehnologic – Smart Industries, pe str. Universității nr. 1, lângă viitoarea Facultate de Muzică.

„Acest centru educațional de research va aduce cu siguranță o plusvaloare spațiului universitar și spațiului economic orădean, scopul acestuia fiind de a pune față în față omul cu tehnologia în domenii precum industria de automotive și tehnologie medicală. Prin urmare, centrul va fi disponibil pentru institutele de cercetare, precum și pentru IMM-uri”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.

Construcția va avea regim de înălțime: demisol, parter și etaj, iar suprafața la sol a acesteia va fi de 850 mp.

Accesul principal în clădire se va realiza dinspre Biblioteca Universității.

„Construcția va fi realizată dintr-o structură spațială mixtă, respectiv cadre de beton armat și planșee de beton înglobate într-o volumetrie, îmbrăcată în elemente metalice de fațadă. Organizarea funcțională are ca element principal o sală multifuncțională, din care se asigură accesul în toate celelalte spații ale centrului”, a explicat arhitectul-șef al orașului, Radu Fortiș.

Tot în cadrul ședinței CMUAT de săptămâna trecută, firma „Je t-aime concept” a solicitat aviz de oportunitate pentru amplasarea unui automat de flori pe domeniul public, în fața magazinului de flori de pe str. Madách Imre nr. 1-5.

„Automatul cu flori este o soluție practică, el venind în întâmpinarea celor care înaintea unei cine, a unei zile de naștere sau a unei vizite la cineva drag, doresc să cumpere un buchet de flori la ore mai târzii, când magazinele sunt închise”, precizează municipalitatea orădeană.