Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) a analizat în cadrul ședinței de săptămâna trecută 68 de proiecte. Printre proiectele dezbătute se numără cea privind solicitarea Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor, cu privire la postul de poliție de pe str. Calea Aradului.

Inspectoratul de Poliție al județului Bihor a solicitat aviz Arhitect Șef pentru renovarea energetică a clădirii Poliției Oradea de pe str. Calea Aradului nr. 6. „Clădirea a fost construită în anul 1995 și a intrat în administrația IPJ Bihor în același an, având destinația de post de poliție și este utilizată și în prezent. De la darea în folosință până în prezent nu s-au realizat lucrări de modernizare sau reabilitare, doar lucrări de reparații curente. În prezent, clădirea necesită lucrări de termoizolare și hidroizolare, refacerea finisajelor exterioare și interioare, a învelitorii și a sistemului de preluare a apelor pluviale. Construcția nu este încadrată ca monument istoric și nu este amplasată în zona de protecție a monumentelor sau în zone construite protejate”, precizează municipalitatea orădeană.

Prin proiect se propune renovarea energetica aprofundată a clădirii publice prin realizarea următoarelor lucrări: desfacerea șarpantei actuale; desfacerea stratificației de hidro-termoizolație; refacerea stratificației de hidroizolație și termoizolație pentru sistem de acoperiș de tip terasă necirculabilă, termoizolarea clădirii cu vată bazaltică de 15 cm, peste care se va aplica tencuiala decorativă texturată, exterioară. În jurul ferestrelor se propune termoizolarea cu vată bazaltică. Totodată, se propune refacerea tencuielilor interioare și vopsirea cu vopseli lavabile a spațiilor interioare. De asemenea, se propune realizarea unei hidroizolații orizontale și verticale în spațiile umede (grupuri sanitare) și se propune o hidroizolație din membrana termosudabilă pe întreg peretele demisolului.

În ceea ce privește tâmplăria exterioară (uși și ferestre) din lemn cu geam simplu sau pvc cu geam dublu termoizolant, acestea se desființează în totalitate. În locul lor se propune tâmplărie din rame pvc cu eficiență termică ridicată, cu geam termoizolant tripan.

Apele pluviale de pe învelitoare vor fi colectate prin intermediul sistemului de jgheaburi propus și vor fi dirijate către terenul natural aflat în imediata vecinătate a clădirii. Pe acoperișul tip terasă necirculabilă propusă se vor instala 88 panouri fotovoltaice cu proprietăți antiglare.

Locuințe colective pe str. Mihai Eminescu

Tot în şedinţa de săptămâna trecută a CMUAT a fost discutată solicitarea aviz Arhitect Șef a firmei Urbanscale pentru demolarea construcției existente și construirea unui imobil de locuințe colective pe str. Mihai Eminescu nr. 61.

Conform documentațiilor, imobilul va avea regimul de înălțime subsol+P+2E+M, cu funcțiuni complementare la parter. Se propune realizarea a 8 apartamente cu 8 locuri de parcare.