Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului a analizat, săptămâna trecută, 61 de proiecte complexe. Multe dintre ele au necesitat analize detaliate din partea membrilor comisiei, având în vedere că s-au prezentat spre avizare documentații de Planuri Urbanistice Zonale, reconversii funcționale sau parcelări de terenuri.

 

Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului a emis aviz favorabil pentru Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) prezentat de firma Premium David Construcții în vederea construirii unui imobil de locuințe colective pe str. Parc I.C. Brătianu, nr. 18.

Se propune construirea unui imobil cu regim de înălțime P+2E+1 E retras, cu maximum 16 apartamente, care vor avea vedere către parc. Totodată, planul prevede amenajarea a 17 locuri de parcare în incinte proprii. Suprafața terenului vizat de investiție este de 598 mp.

„Zona Parcului Brătianu este una care s-a dezvoltat foarte frumos în ultimii ani, accesul auto spre parc făcându-se printr-un pasaj nou și modern, Pasajul Magheru, în timp ce partea de agrement și distracție este asigurată de dotările parcului, dar și de Aquaparkul Nymphaea. Totodată, situarea în apropierea Crișului Repede și a Dealului Ciuperca face ca zona să fie una liniștită, potrivită pentru promenadă și activități de relaxare. Prin urmare, investiția într-un imobil de locuințe colective nu face decât să completeze facilitățile oferite de această frumoasă zonă a orașului”, a precizat viceprimarul Arina Moș.

De asemenea, comisia a acordat avizul consultativ pentru construirea unui apart hotel pe str. Ion Vidu, nr. 16 A la solicitarea firmei Saga Grains.

„Având în vedere cerințele care trebuie îndeplinite pentru astfel de zone funcționale de tip Liu, faptul că Regulamentul Local de Urbanism prevede că pentru orice funcțiune de turism solicitată trebuie elaborat un Plan Urbanistic de Detaliu, specialiștii comisiei de urbanism au solicitat beneficiarului elaborarea acestuia. Capacitatea maximă a funcțiunii turistice este de 10 camere. Totodată, comisia a solicitat asigurarea retragerii față de mejdie a jumătate din înălțimea imobilului”, a precizat Adriana Lipoveanu, directorul adjunct al Direcției Arhitect Șef.

Proiectul vizează un apart hotel cu regimul de înălțime P +1E + E retras. Suprafața terenului vizat de investiție este de 854 mp. După elaborarea PUD-ului, firma va reveni în comisie pentru prezentarea și avizarea acestuia.