Se pregătește asfaltarea carosabilului pe partea stângă a coridorului Nufărul – Cantemir. Muncitorii au decopertat zona, urmând să fie turnat stratul de geotextil, iar la final stratul de uzură.

Lucrările de reabilitare a coridorului Nufărul - Cantemir au început la finalul lunii ianuarie dinspre sediul Direcției Agricole (str. Arieșului), avansând către ieșirea din oraș.

În ultima perioadă, între strada Arieșului și strada Meiului, pe partea stângă, au avut loc lucrări de decopertare a carosabilului, circulația pe porțiunea respectivă desfășurându-se pe partea dreaptă, pe câte o bandă de sens. Totodată, au loc și lucrări de refacere a trotuarului. Amenajările pe partea dreaptă, pe aceeași porțiune, au fost finalizate.

Săptămâna viitoare, în 11 august, se va închide circulația rutieră între orele 8.00-13.00 pe strada Muntele Găina și strada Mircea Eliade, și între orele 13.00-18.00 pe strada Lugojului și strada Ștefan Zweig.

Contractul de execuție a lucrărilor pentru reabilitarea coridorului Nufărul-Cantemir a fost semnat la finalul lunii noiembrie a anului trecut, finanţarea acestui proiect realizându-se prin fonduri europene, Primăria Oradea având o contribuţie de 3%. Executantul lucrărilor este asocierea formată din Drumuri Bihor (lider de asociere), Trameco (asociat 1) și Drum Asfalt (asociat 2), iar valoarea contractului este de 50.634.357,12 lei fără TVA.

Proiectul intitulat „Creșterea mobilității urbane din zona Nufărul-Cantemir” se realizează prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și prevede reamenajarea carosabilului, a trotuarelor, a pistelor de biciclete, realizarea de amenajări peisagistice, mobilier urban, spații verzi, intervenții la calea de tramvai și lucrări de apă-canal aferente străzilor Nufărului și Dimitrie Cantemir.

Perioada de execuție a lucrărilor de reabilitare a coridorului Nufărul - Cantemir este de 20 de luni, iar în cadrul proiectului vor fi montați stâlpi inteligenți, astfel tramvaiul va avea acces liber, neîngreunat de circulație și își va putea crește viteza cu până la 30 km/h. Vor fi modernizaţi peste doi kilometri și jumătate de drum şi peste 6 kilometri de trotuar. În plus, vor fi amenajați peste 2 kilometri de piste pentru biciclişti şi 48.000 metri pătraţi de spaţiu verde.