Lucrările de lărgire a trotuarului dintre Republicii pietonal și piațeta de la Magazinul Crișul cu aproximativ 2,5 m se vor prelungi cu aproape o lună. Întârzierea este cauzată de înlocuirea conductelor de termoficare și îngroparea unor cabluri de electricitate, dar vestea bună este că municipalitatea se gândește să facă ceva și cu pavajul de pe Corso care arată din ce în ce mai dezastruos.

 

Începute în luna martie, lucrările prevedeau, pe lângă lărgirea cu 2,5 metri a trotuarului pentru a se asigura o continuitate între cele două zone pietonale, piațeta de la Magazinul Crișul și Republicii, pavarea acestuia cu porfir și granit auriu și amenajarea trotuarelor de la intersecțiile cu străzile adiacente, respectiv Brașovului și Dunărea. Conform planului inițial, lucrările trebuiau finalizate până la sfârșitul lui iulie.

„Finalizarea acestora a fost întârziată din cauza faptului că au trebuit schimbate conductele de termoficare. În plus, în zonă există și un post trafo care trebuie mutat și este nevoie de introducerea unor cabluri în subteran. Nu am dorit să spargem din nou lucrarea dar cred că într-o săptămână-două se va rezolva. De lucru, practic, nu mai este mult. Se lucrează la închiderile din jurul pomilor. Prețul total al lucrării nu va crește, deși au trebuit puși 13 m pătrați de pavaj în plus, pentru că au fost alte elemente care au costat mai puțin”, a spus, pentru Crișana, viceprimarul Florin Birta.

În ceea ce privește întreținerea sau repararea pietonalei, viceprimarul a spus că se lucrează la acest aspect.

„Probabil anul viitor vom face o analiză și vom lua o decizie în acest sens. Problema este că, deși este deteriorată și arată foarte prost, lucrarea nu este veche. Vrem să dăm o continuitate întregului spațiu central mai ales că se va reabilita și Vasile Alecsandri și Piața Ferdinand așa că va trebui să facem o analiză serioasă”, a mai spus Florin Birta.    

Lucrările de prelungire a Republicii au o valoare de de 2.295.095,33 lei fără TVA și sunt executate de asocierea: SC Gavella Com SRL, Porfido Ed Arte Consortio Stabile, SC Edildrum Construct SRL și SC Ritmoteh SRL.