Agenția de Dezvoltare Locală Oradea și Primăria Municipiului Oradea au luat decizia relocării (devierii) acestui tronson prin intubare pe zona sudică și vestică a parcului, pentru a elibera parcelele de teren, spre a putea fi valorificate.

 

După aproape o lună, lucrările hidrotehnice pentru devierea și intubarea pârâului Salca, la limita vestică a Parcului Industrial Eurobusiness II Oradea, intră în linie dreaptă și prinde contur.

În aceasta perioadă, au fost montate 46% din tuburile metalice cu diametrul de 2,50m din totalul de 979 m. În același timp, se execută lucrările de săpătură pentru următoarele segmente, iar în teren sunt livrate încă 10% din tuburi, ce vor fi montate zilele următoare.

Municipiul Oradea și ADLO sunt inițiatorii proiectului pentru relocarea pârâului Salca și intubarea acestuia. Având în vedere ritmul accelerat de execuție și vremea prielnică, termenul de finalizare se va înjumătăți și se estimează că, la jumătatea lunii decembrie, proiectul poate fi încheiat.

În perioada imediat următoare, accesul la Terminalul Cargo din strada Anghel Saligny se va devia, pentru o perioadă de maximum două săptămâni, printr-un drum temporar în zona adiacenta, în vederea executării tronsonului peste drum, dar și pentru a proteja utilitățile publice din zonă.

De menționat că lucrările sunt realizate de o asociere formată din firmele Madlev Cons, Flodor Transcom și Urban Construct Transilvania pentru suma de 5 milioane lei, plus TVA, într-un termen de nouă luni.