Municipalitatea orădeană a anunţat că traficul rutier pe str. Ronald Reagan va fi închis pe tronsonul cuprins între str. Făgărașului și str. Ceyrat, din data de 24 mai până la 24 iunie, întrucât se realizează lucrările la noua linie de tramvai între str. Calea Aradului - str. Făgărașului - str. Atelierelor - str. Dimitrie Cantemir.

Solicitarea închiderii străzii a fost făcută de constructorul Abed Nego și avizată miercuri, 19 mai, de Comisia tehnică pe probleme de circulație și trafic rutier.

Lucrările la obiectivul de investiție „Realizare legătură pe cele trei direcții a liniilor tramvai în intersecția dintre străzile Primăriei - Decebal - Calea Aradului și extindere linie nouă de tramvai pe traseul Calea Aradului - str. Făgărașului - str. Atelierelor (cu acces depou OTL) și legătură pe toate direcțiile cu str. D. Cantemir” se realizează din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020. Investiția a început în toamna anului 2018 și este executată de asocierea de firme Mari-Vila, Abed Nego și Aquacons. Valoarea contractului (proiectare și execuție) este de 50.731.547,36 lei (fără TVA).

„Având în vedere lucrările de traversare cu linia de tramvai la intersecţia cu strada Ronald Reagan, este necesară devierea circulației, deoarece în această perioadă vor avea loc lucrări de pregătire a infrastructurii feroviare, de montare a traverselor şi a şinelor, urmate de turnarea dalei de beton armat şi asfaltare. Până în prezent s-a executat legătura liniilor de tramvai pe următoarele direcții: intersecția între străzile Primăriei - Decebal - Calea Aradului și intersecția dintre străzile Aviatorilor - Calea Aradului.  Acum sunt în execuție lucrările de realizare a liniei de tramvai în zona străzilor Făgărașului, Ceyrat și în depoul OTL. În continuare se va finaliza linia de tramvai și montarea firului de contact în zona străzilor Ceyrat, Atelierelor și de la Depoul Salca până la intersecția cu str. Dimitrie Cantemir, montarea celor două stații de redresare pentru alimentarea cu energie electrică a liniilor de tramvai și montarea adăposturilor pentru stațiile liniilor de tramvai”, precizează Primăria Oradea.

Lucrările de relocare a liniei electrice de înaltă tensiune în subteran au fost realizate deja de către Societatea Distribuție Energie Electrică Romania SA, astfel că nu mai sunt probleme din punct de vedere al amplasamentului lucrării.