Primăria Oradea prin Direcția Tehnică execută în prezent lucrări de modernizare a străzii Piața Bobâlnei și Coriolan Hora din Ioșia. La Piața Bobâlnei lucrările se vor finaliza anul acesta pe 22 august iar la strada Coriolan Hora  anul viitor în martie. 

Lucrările la Piața Bobâlnei sunt executate de Drumuri Bihor – lider asociere, Proexco – asociat proiectant și Drum Asfalt – asociat. Prețul contractului de lucrări este de aproape 576 de mii de lei fără TVA, termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor fiind 22 august 2019.

Până în acest moment au fost realizate următoarele lucrări: săpături la partea carsosabilă pe cele trei bretele ale străzii, așternere strat de balast pe toate cele trei bretele și montarea de borduri la carosabil în proporție de 30%. În prezent se lucrează la compactarea stratului de balast și la montarea de borduri pe cele trei bretele.

Totodată, prin Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Oradea se efectuează lucrări de modernizare a străzii Coriolan Hora, executantul lucrării fiind Drumuri Orășenești și Edildrum Construct.

Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este luna martie 2020 iar valoarea contractului de lucrări este de puțin peste 3,8 milioane lei fără TVA.

Lungimea străzii Coriolan Hora este de 2.366 m, întregul traseu al străzii fiind alcătuit din 8 aliniamente și 92 de accese la imobile.

Până în acest moment au fost executate săpături în proporție de 15%, o parte din borduri și o parte din lucrările la partea de canalizare. În prezent se efectuează săpături, se așterne stratul de piatră spartă, se montează borduri și se lucrează la partea de canalizare pluvială.

Strada Piața Bobâlnei și strada Coriolan Hora sunt printre ultimele străzi care se modernizează în Cartierul Ioșia, restul străzilor fiind deja asfaltate.