Comisia de evaluare pentru drumul expres Oradea - Arad s-a întrunit din nou în această săptămână. Specialiștii din cadrul Consiliului Județean Bihor desemnați în această comisie, împreună cu omologii din județul Arad, au analizat ofertele depuse de firmele interesate să actualizeze Studiul de Fezabilitate (SF) și să realizeze Proiectul Tehnic (PT).

La finalizarea evaluărilor va fi desemnat un câștigător, iar după semnarea contractului, firma va putea începe să lucreze la realizarea documentației.

Reamintim că două firme (Consitrans și Aduro Impex) şi trei asocieri (Search Corporation, Mega Engineering Consulting; Rutier Conex XXI, Total Road, Evalcons Tech; Irimat Cons, Artera Blue, Studio Corona Civil Engineering) au depus oferte pentru actualizarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru drumul expres Oradea-Arad. Valoarea estimată a achiziției este de 42.061.284,66 lei, fără TVA.

Investiția totală estimată a lucrărilor pentru Drumul Expres Oradea - Arad este de un miliard de euro, finanțarea urmând să fie asigurată prin accesarea fondurilor europene nerambursabile din cadrul programului operațional specific de transport. Conform proiectului, drumul expres va străbate județele Bihor și Arad, va avea profil de autostradă cu trei benzi de circulație pe sens pe o distanță de 14,6 kilometri, profil de autostradă cu două benzi pe sens pe o distanță de 43,5 km și profil de drum expres cu două benzi de circulație pe sens pe 76,4 kilometri, asigurându-se astfel conectivitatea cu infrastructura TEN-T existentă, respectiv sectorul Oradea - Borș și Nădlac - Arad - Timișoara.