Lucrările de modernizare pe Drumul Județean 797A, între Bicaciu și Ianoșda, în comunele Gepiu și Mădăras, au fost finalizate. Marți, 16 august, Consiliul Județean Bihor a recepționat proiectul.

 

Drumul dintre cele două localități era pietruit și nu prezenta siguranță pentru traficul rutier. Practic, prin acest proiect s-a asfaltat tronsonul dintre Bicaciu și Ianoșda. Drumul are o lățime de 6 metri și este prevăzut cu două benzi de circulație, câte una pe sens. 

Lucrările la obiectivul de investiții „Modernizare DJ 797A  Bicaciu – Ianoșda, km 2+993 – 8+321,88, L= 5,223.88 km, județul Bihor” au fost realizate de Dumexim. Valoarea finală a lucrărilor executate a fost de 11,5 milioane lei.

Pentru îmbunătăţirea siguranţei circulaţiei şi a confortului, curbele au fost supraînălţate şi supralărgite conform standardelor în vigoare. Viteza de proiectare a drumului este de 40 km/h. Toate pantele transversale pe carosabil s-au proiectat cu valoarea de 2,5% în acoperiş sau pantă unică, aşa încât să se coreleze toate elementele stradale existente şi să se asigure scurgerea şi evacuarea apelor spre rigolele existente.