Lucrările de amenajare a noului parc situat la intersecția străzilor Matei Corvin cu Rectorului avansează pe amplasamentul de aproximativ 4.000 mp, locuitorii din cartierul Episcopia urmând să se poată relaxa aici chiar din acest an.

Primăria Oradea a preluat, încă în 2022, suprafața inițială de aproape 2.500 mp de teren, iar la finalul anului 2022 amplasamentul a fost extins cu încă 1.500 de metri pătrați prin achiziția a două case individuale. După demolarea construcțiilor existente și igienizarea zonei, în vara anului 2023 au început lucrările de amenajare a parcului.

Prin acest parc se va realiza un spațiu urban modern, un loc prielnic pentru odihnă, pentru activități de joacă şi activități sportive. Lucrările propuse prevăd realizarea de alei asfaltate, adiacent zonelor de activități și relaxare propuse; amenajarea unui teren multifuncțional prevăzut cu nocturnă şi împrejmuire; amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii prevăzut cu pardoseală din tartan; mobilier urban; spații verzi și plantații de arbori cu diversitate ornamentală (arțar, magnolie, mesteacăn, tei, castan roșu, con decorativ); sistem de irigații pentru zona verde gazonată; sistem de iluminat public în parc.

Până în momentul de față au fost realizate lucrări de terasamente, de drenaj al terenului, infrastructura terenului de joacă și sport, infrastructura de alei, lucrări de canalizare pluvială și alimentare de apă. De asemenea, cele două terenuri, cel de sport, respectiv de joacă, au fost asfaltate, la fel și aleile, urmând ca pe terenuri să se toarne stratul de tartan atunci când condițiile meteo vor permite.

Momentan se lucrează la împrejmuirea terenului de sport, urmat de lucrările aferente iluminatului public. Executantul lucrărilor este Dumexim, iar valoarea acestora este de puțin peste 1.4 milioane de lei.