Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, şi vicepreşedintele Călin Gal au semnat marţi, 9 ianuarie, un contract de credit de investiții, încheiat cu Banca Transilvania și este în valoare de 250 de milioane de lei.

 

„Consiliul Județean Bihor a accesat acest credit pentru a derula într-un ritm susținut lucrările la proiectele de infrastructură cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027, până la decontarea banilor. Execuția unora dintre aceste investiții a început deja de mai mult de un an. Aceste sume sunt necesare pentru a menține ritmul lucrărilor și pentru a finaliza investițiile într-un timp cât mai scurt, redându-le astfel bihorenilor”, a explicat Călin Gal, vicepreședintele CJ Bihor.

Durata creditului este de 15 ani, din care 2 ani perioada de tragere și de grație, iar 13 ani este perioada de rambursare.

Lista de obiective cuprinde finanțarea a cinci investiții: drumul de ocolire Oșorhei și reabilitarea DJ 767E Oșorhei – Copăcel; drumurile de ocolire Nojorid și Sântandrei; drumul de ocolire Biharia și drumul de legătură cu Paleu; reabilitare și modernizare DJ 795 Salonta – Tinca; modernizare DJ763 Padiș – Ic – Ponor.

„Rata anuală a dobânzii percepute de Banca Transilvania este variabilă și se compune din indicele ROBOR la 3 luni, la care se adaugă marja de 0,90%. Nu se percep alte comisioane sau costuri suplimentare”, precizează administraţia judeţeană.