Consiliul Județean Bihor a lansat joi, 20 octombrie, procedura de atribuire a dreptului de superficie asupra unul teren din Oradea pentru construirea unui hotel. 

 

Terenul, proprietate a Consiliului Județean Bihor, are o suprafață de 3.981 mp şi este situat într-o zonă centrală, în vecinătatea Muzeului Țării Crișurilor și a viitorului Centru Cultural Multifuncțional, clădire destinată susținerii unor activități culturale și recreative. 

Investiția va cuprinde clădiri, care vor ocupa cel mult 85% din suprafața totală a terenului, locuri de parcare și spațiu verde amenajat. Structura de primire turistică trebuie să obțină o clasificare de minimum 3 stele și să dispună de cel puțin 120 de camere pentru cazare.

Condițiile minime obligatorii pentru participarea la licitație a operatorilor economici sunt: sumă investită de minimum 1.500 euro/mp, redevență de minimum 29.460 euro/an (7,4 euro/mp/an) și grad de ocupare de maximum 85% a terenului cu construcții cu acoperiș și platforme betonate.

Consiliul Județean Bihor propune ca termen de finalizare a proiectului o perioadă de cel mult doi ani de la obținerea autorizației de construire.

Cei interesați pot depune oferte până la data 21 noiembrie, ora 15.00. Deschiderea ofertelor va avea loc în data de 22 noiembrie, ora 13.00, la sediul instituției, în prezența ofertanților și a membrilor comisiei de evaluare. Toate detaliile privind procedura de atribuire pot fi consultate pe o pagină dedicată acestei licitații, pe website-ul Consiliului Județean Bihor: https://www.cjbihor.ro/informatii-publice/structura-de-primire-turistica-hotel/.