Construirea unui imobil pe strada Terra, cu destinația de birouri și zonă de comerț-servicii, și a unor locuințe individuale pe strada Macului, sunt cele mai noi proiecte avizate în ședința Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT).

În cadrul ședinței comisiei de urbanism de săptămâna trecută, coordonată de viceprimarul Marcel Dragoș, au fost analizate 53 de proiecte. Dintre acestea, 28 au fost studiate în comisia de urbanism, în timp ce 25 au fost aduse în atenția comisiei operative. O persoană fizică a solicitat aviz Arhitect Șef pentru Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) în vederea construirii unui imobil cu destinația de birouri și comerț - servicii, pe str. Terra, nr. 6. Clădirea cu o suprafață construită de 455 mp va avea regim de înălțime: parter (unde va funcționa partea de comerț – servicii, dar și un loc de joacă pentru cei mici ) și un etaj (partea de  birouri). Aferent funcțiunilor propuse se vor amenaja 11 locuri de parcare în incintă. Momentan terenul este unul liber de construcții.

„Vorbim de o zonă urbanistică, momentan modest mobilată, în care chiar sunt necesare dotări de proximitate. De-altfel, zona face parte dintr-un Plan Urbanistic Zonal aprobat anterior, iar parcela studiată prevede posibilitatea construirii de imobile cu destinație mixtă”, a precizat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.

O altă persoană fizică a primit aviz de oportunitate pentru Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru parcelarea unui teren în vederea construirii de locuințe individuale. Terenul, situat pe str. Macului, nr. 38, are o suprafață de 19.000 mp. Este vorba de o lotizare în zona ULiu (zonă de urbanizare cu locuințe cu regim redus de înălțime dispuse pe un parcelar de tip urban) care corespunde cu regulamentul de urbanism.  Proiectul prevede parcelarea terenului în 32 de loturi. Totodată, două loturi sunt prevăzute pentru constituire de drumuri publice între str. Aurel Covaci și str. Macului, cu profil transversal de 9 m.