Primarul Florin Birta și viceprimarul Marcel Dragoș s-au întâlnit miercuri, 10 aprilie, cu cetățenii din Episcopia Bihor. Cu această ocazie au avut loc discuții atât cu locuitorii din zona veche a cartierului, din jurul străzii Matei Corvin, cât și cu cei care locuiesc în zona nouă a Episcopiei, situată în jurul străzii Plantelor.

„Locuitorii din zonele respective au fost informați despre planurile Primăriei Oradea, care vizează introducerea rețelei de apă, canalizare menajeră și pluvială, pe străzile din Episcopia, precum și modernizarea străzilor încă neasfaltate. Aceste investiții vor fi realizate folosind fondurile europene accesate prin POIM. De asemenea, vor începe lucrările la magistrala care va capta apele pluviale și menajere. Aceasta va fi realizată pe strada Plantelor, cu subtraversarea căii ferate, realizarea bazinului de retenție a apelor și subtraversarea Șoselei Borșului, cu vărsarea apelor pluviale în Crișul Repede, respectiv dirijarea canalului menajer către cea mai apropiată stație de pompare. După realizarea acestor investiții inițiale, se va trece la modernizarea părții carosabile a străzilor”, precizează municipalitatea.

În prezent, în Cartierul Episcopia Bihor, Primăria are în execuție un nou parc aflat la intersecția străzii Rectorului cu strada Matei Corvin. Pentru zona nouă a Episcopiei există, de asemenea, un plan privind realizarea unui alt parc, la intersecția străzii Căpșunilor cu strada Afinelor, care cuprinde integrarea pâlcului de salcâmi deja existent.