Consilierii locali au aprobat joi, 28 iulie, studiile de fezabilitate pentru modernizarea a încă cinci străzi din municipiu, respectiv str. Gheorghe Tulbure, Maczalik Alfred, Lucreția Suciu, Lucian Drimba și Sofiei.

Se vor moderniza patru străzi din cartierul Grigorescu şi una în cartierul Gheorghe Doja. Pe aceste străzi se vor reabilita carosabilul, accesele, trotuarele și se va rezolva sistemul de colectare a apelor pluviale.

„Așa cum am anunțat încă de anul trecut, vom începe o amplă campanie de asfaltare a străzilor în cartierele: Tineretului, Veteranilor, Grigorescu și în zona de dealuri. Parte din ele deja sunt în execuție, parte în procedură de licitație, iar parte în faza de pregătire a documentației pentru licitație. Lungimea totală a acestor străzi este de aproximativ 3,5 kilometri, iar valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 20 de milioane de lei. Vom pregăti procedura de achiziție pentru licitarea acestor străzi și estimăm că în cursul anului viitor acestea vor intra în procedura de modernizare”, a precizat primarul Florin Birta.

Cele patru străzi din cartierul Grigorescu sunt străzi de categoria a III-a, cu două benzi de circulație și cu partea carosabilă de 6,00 m, trotuare pe ambele părți și spații verzi. 

Strada Sofiei din cartierul Gheorghe Doja leagă strada Piatra Craiului de strada Plaiului. Se intersectează cu străzile Atacului, Mugurului, Arinului, Vasile Lucaciu, Rozelor și Plaiului. Strada nu este modernizată, nu are canalizare pluvială și va fi amenajată pe o lungime de 2.722,38 m.