Lucrările de modernizare a încă două străzi din municipiul Oradea sunt la un pas de finalizare. Este vorba despre străzile Ștefan Lupșa din cartierul Grigorescu și Gh. I. Șișești din cartierul Velența.

În ceea ce privește strada Ștefan Lupșa, unde lucrările au fost începute în primăvară, pe ambele părți au fost proiectate trotuare delimitate de borduri de beton, iar colectarea apelor de pe suprafața părții carosabile va fi asigurată prin pante transversale și longitudinale spre gurile de scurgere proiectate la marginea carosabilului, de unde vor fi conduse mai departe către căminele colectoare.

„Constructorul Porr Construct a montat gurile de scurgere, după care a realizat terasamentele, straturile rutiere și îmbrăcămintea asfaltică. Totodată, au fost amenajate trotuarele de-o parte și de alta a străzii, dar și accesurile la proprietăți. Aici s-a turnat stratul de uzură, urmând să se monteze indicatoarele și să fie trasate marcajele rutiere. Strada are o lungime de 385 de metri, iar investiția se ridică la 1.050.323,91 lei, fără TVA”, menţionează municipalitatea.

De asemenea, strada Gheorghe Ionescu Șișești, din cartierul Velenţa, care până nu demult era doar la stadiul de pietruire, este acum în prag de a fi modernizată.

Strada are lungimea de 102,78 de metri, lucrările fiind începute în această primăvară. „Până acum s-au executat săpăturile generale, s-a executat canalizarea pluvială și s-a așternut stratul de fundație din balast. De asemenea, au fost montate bordurile și gurile de scurgere, s-a turnat stratul de bază de balast stabilizat și s-au amenajat spațiile verzi. Zilele acestea a fost așternut stratul de uzură, iar în perioada imediat următoare constructorul va trasa marcajele și va monta indicatoarele rutiere necesare”, precizează Primăria Oradea.

Valoarea contractului de lucrări este de 395.337,12 de lei (fără TVA), executantul fiind tot Porr Construct.