Locuitorii de pe străzile Dealului şi Moviliţei, din cartierul Episcopia, vor beneficia în curând de o infrastructură rutieră modernizată. Aflate până acum la strat de balast, străzile sunt în proces de asfaltare.

Modernizarea străzilor Dealului și Moviliței a demarat în toamna anului trecut, lucrările fiind suspendate în lunile de iarnă, din cauza temperaturilor scăzute. În cadrul șantierelor se execută terasamente, ziduri de sprijin, lucrări de asfaltare, consolidarea rampelor, amenajare trotuare și accese la proprietăți și amenajare zone verzi pe fiecare stradă. În ceea ce privește colectarea apelor pluviale, aceasta se va face prin gurile de scurgere proiectate la marginea carosabilului.

„Continuăm modernizarea străzilor din municipiul Oradea, administrația locală fiind în permanență preocupată de îmbunătățirea infrastructurii rutiere, dar și de confortul și siguranța orădenilor. Le mulțumim pentru înțelegerea de care dau dovadă pe perioada desfășurării lucrărilor”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.

Cele două străzi însumează peste 1,1 kilometri. Lucrările sunt executate de firma SC Porr Construct SRL, urmând să fie finalizate până pe 30 iunie.

Valoarea contractului de lucrări este de 1.425.681,78 lei (fără TVA) pentru str. Dealului, respectiv 755.438,06 lei (fără TVA) pentru strada Moviliței.