S-a așternut stratul de legătură (stratul de binder) pe jumătate din lungimea străzii Veteranilor, partea dinspre Peța, lucrându-se totodată la partea de săpături pe tronsonul dinspre strada H. Ibsen.

 

Strada Veteranilor este situată în partea de vest a municipiului, în cartierul Ioșia, și pornește din Centura Oradea. Are o lungime de 631 m și două benzi de circulație.

„Lucrările de modernizare au început în luna iunie, până acum fiind efectuate săpături, terasamente, turnat stratul de balast, stratul de piatră spartă și montate bordurile la carosabil, accesuri și trotuare. Totodată, se amenajează trotuare de-o parte și de alta a străzii, accesurile auto și pietonale la proprietăți realizându-se până la limita cadastrală”, precizează Primăria Oradea.

În ceea ce privește colectarea apelor de pe suprafața părții carosabile, aceasta este asigurată prin pante transversale și longitudinale spre gurile de scurgere proiectate la marginea carosabilului, de unde vor fi conduse mai departe către căminele colectoare.

De-a lungul străzii se vor amenaja spații verzi generoase, cu o suprafață de cca 2.800 mp, între partea carosabilă și trotuar, precum și între trotuar și limitele de proprietate. Sistemul de iluminat al străzii va fi și el modernizat. Lucrările vor trebuie să fie gata până la finalul lunii noiembrie. Executantul lucrărilor este Global Industrial, valoarea contractului de lucrări fiind de 1,7 milioane lei.