Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Oradea continuă lucrările de infrastructură pe mai multe străzi din cartierul Oncea.

Municipalitatea orădeană a anunţat că a fost turnat primul strat de asfalt pe străzile Efrem Beniamin, Gheorghe Ciuhandu, Valerian Zaharia și Petru Hristofor din cartierul Oncea.

„Acestea erau străzi nemodernizate, cu carosabil pietruit, fără trotuare amenajate, fără spații verzi amenajate și fără canalizare pluvială. Lungimea totală a acestora este de cca 700 m. Lucrările sunt executate de Precon Transilvania, valoarea totală fiind de cca 2 milioane lei”, menţionează Primăria Oradea.

În cadrul lucrărilor de modernizare s-au realizat terasamentele, canalizarea pluvială, s-au amenajat trotuarele și accesurile la proprietăți, urmând să fie turnat și ultimul strat de asfalt, cel de uzură. Totodată, vor fi amenajate scuarurile cu zone verzi, iar la final se vor monta indicatoarelor și se vor realiza marcajele rutiere.

Anul acesta, în cartierul Oncea s-a mai finalizat modernizarea străzilor: Aurel Pavel Bănuț, Nordului, Brumei, Agronomului, George A. Petre și este în curs de finalizare strada Aurel Covaci.