Alte trei străzi din Oncea, Aurel Pavel Bănuț, Brumei și Nordului, se află în modernizare, lucrările urmând să fie gata în cursul lunii august.

În lungime totală de aproape 400 de metri, cele trei străzi se află într-o stare tehnică improprie, fiind doar pietruite, prezentând gropi şi denivelări, cu trotuare şi șanțuri de scurgere a apelor necorespunzătoare.

„În acest moment se execută lucrări de canalizare pluvială, se sapă șanțurile și se introduc tuburile aferente canalizării și căminelor. Totodată, s-au pregătit terasamentele necesare amenajării trotuarelor și acceselor la proprietăți. După finalizarea canalizării pluviale, se va trece la montarea bordurilor care încadrează carosabilul și trotuarele”, a precizat viceprimarul Marcel Dragoș.

Prin proiectul de modernizare se vor amenaja și asfalta carosabilul, trotuarele, accesele la proprietăți. Colectarea apelor de pe suprafața părții carosabile va fi asigurată prin pante transversale și longitudinale spre gurile de scurgere proiectate la marginea carosabilului, de unde vor fi conduse mai departe către căminele colectoare. În ceea ce privește str. Aurel Pavel Bănuț, toate intersecțiile vor fi racordate la cotele proiectate ale străzii.  Lucrările sunt executate de Porr Construct, valoarea acestora fiind de 796.485 lei. În cartierul Oncea au mai fost modernizate străzile: Ioan Pop Reteganul, Macului, Cucului, Gh. Pituț, Ion Alexi. De asemenea, în cursul acestui an vor fi modernizate și străzile George Andrei Petre și Agronomului.