Municipalitatea orădeană a achiziționat 60 de arbori ornamentali, care au fost plantați în curțile interioare ale unor unități de învățământ din municipiu, precum și la Baza Sportivă Ioșia.

Specii de tei argintiu, cireș japonez, frasin și arțar american au fost plantate la Grădinița nr. 50 (str. Cazaban nr. 35), Grădinița nr. 55 (str. Hațegului nr. 32), Grădinița Eurobusiness din Parcul Industrial I (str. Gheorghe Mărdărescu nr. 12), la Școala Gimnazială nr. 16 (str. Călugăreni nr. 4) și la Baza Sportivă Ioșia.

Contractul de furnizare arbori și servicii plantări a fost semnat în 13 aprilie cu firma Aquaplant, valoarea contractului fiind de 66.550,00 lei (fără TVA).

Arborii plantați au circumferința de 24 cm și o înălțime de cca 4 m. Aceștia vor fi udați de către furnizor conform contractului, pe o perioadă de doi ani.

„Pentru o amenajare unitară, armonioasă și funcțională a spațiului verde din curțile interioare ale unităților de învățământ, bazelor sportive și ale altor imobile deținute sau administrate de municipiul Oradea, anual se achiziționează servicii de plantări arbori și arbuști. În toamna anului trecut, au fost plantați 60 de arbori ornamentali la Grădinița nr. 25 (str. Zalăului nr. 11), Grădinița nr. 53 (Călugăreni nr. 4 A), Grădinița nr. 54 (B-dul Dacia nr. 110) și la Liceul Teologic Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” - corpul de clădire situat pe str. Aluminei nr. 88”, a precizat Primăria Oradea.