Consiliul Județean Bihor a aproba, în ședința ordinară, de marţi, 26 octombrie, încheierea unui protocol de colaborare cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj în scopul realizării unor acțiuni de plantare a pomilor pe drumurile naționale, în intravilanul localităților. 

Potrivit acordului, DRDP Cluj pune la dispozița Consiliului Județean Bihor, cu titlu gratuit, pomii şi arbuștii care urmează să fie plantați pe drumurile naționale din județul Bihor, în intravilanul localităţilor.  

Consiliul Județean Bihor va asigura transportul pomilor, pe costul primăriilor, și se asigură că aceștia vor fi plantați pe ambele părți ale drumului public. Pomii sau arbuștii vor fi amplasați simetric și paralel cu axul drumului, de regulă în zona de siguranță. Totodată, CJ Bihor va asigura întreținerea și toaletarea plantațiilor, efectuate pe costul primăriilor din județul Bihor.

„DRDP are o pepinieră în zona Salonta, dânșii vor scoate arborii, îi vor pregăti în baloți pentru plantare, iar Consiliul Județean Bihor și primăriile îi vor prelua și vom planta aceste coridoare verzi de-a lungul drumurilor naționale, în intravilan. Ne propunem să începem această activitate chiar de săptâmâna viitoare, pentru că este o lună care se pretează. Fac un apel către toți primarii din județ care doresc să participe la acest proiect să ne contacteze. Noi îi vom notifica pe toți, în așa fel încât să realizăm aceste plantații din această toamnă”, a precizat Ilie Bolojan.

Protocolul dintre Consiliul Județean Bihor și DRDP Cluj va fi derulat pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitate de prelungire.