Agenția de Dezvoltare Locală Oradea şi Primaria Oradea au decis devierea Văii Salca prin întubare pe zona sudică și vestică a Parcului Industrial Eurobusiness II Oradea, pentru a permite conceionarea parcelelor. Lucrările hidrotehnice sunt în derulare, termenul de finalizare fiind de maximum 9 luni.

„Parcul Industrial Eurobusiness II Oradea, situat în str. Ogorului, este străbătut în diagonală de Valea Salca, făcând imposibilă concesionarea parcelelor respective către investitorii interesaţi, terenul în suprafaţă de 13,46 ha neputând fi valorificat. În această situație, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea S.A. şi Primaria Municipiului Oradea au luat decizia relocării (devierii) acestui tronson prin întubare pe zona sudică și vestică a parcului, pentru a elibera parcelele de aceasta sarcină”, a anunţat ADLO, adăugând că lucrările hidrotehnice pentru devierea și întubarea pârâului Salca sunt în derulare şi au început să fie livrate primele tuburi de mari dimensiuni la limita vestică a Parcului Industrial Eurobusiness II Oradea, urmând ca săptămâna viitoare să fie livrate alte tuburi, inclusiv sâmbătă, pentru accelerarea execuției.

Pentru realizarea porțiunii întubate a pârâului Salca în tronsonul care afectează parcelele parcului industrial, vor fi necesare: tuburi din oţel cu diametrul de 2,50 m și cu lungimea de 13,50 m, însumând o lungime totală de 979,74 m, ce vor fi îmbinate cu elemente de cuplare strânse cu buloane; 6 cămine de vizitare; două racorduri pentru preluarea apelor pluviale din Parcul Industrial, astfel încât să se asigure condiții cât mai favorabile de preluare a apelor pluviale căzute pe parcelele învecinate canalului; două tronsoane deschise de canal din beton în zona îmbinării biefurilor (aval, amonte), cu lugimea totală de 90,50 m.

Antreprenorul proiectului este asocierea formată din Madlev Cons (lider), Flodor Transcom şi Urban Construct Transilvania. Valoarea totală a lucrărilor este de 5.071.546,41 lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată din bugetul local, cu termen de finalizare de maximum 9 luni.