Începute anul trecut, lucrările la pistele de alergare din parcurile Salca şi Barcăului sunt aproape gata, urmând ca până la finalul lunii aprilie, în funcţie de condiţiile meteo, să fie finalizate.

 

În intervalul 2014 - 2016, administrația locală a amenajat Parcul Salca I şi Parcul Salca II pe terenul situat între pârâul Peţa şi strada Meiului, pista de alergare venind acum ca o completare a amenajărilor realizate aici. Ideea realizării pistei de alergare aparţine orădenilor, proiectul fiind ales chiar de către cetățeni, în cadrul primei sesiuni de bugetare participativă. Pista are o lungime de 1.074 m și o lățime de 1,20 m.

Traseul pistei de alergare se conturează pe malul stâng al Pârâului Peța, din dreptul podului pietonal, pe lângă canalul colector ce deversează în Pârâul Peța și se continuă paralel cu str. Meiului, după care se întoarce la podul pietonal peste Pârâul Peța.

Până în acest moment s-au realizat lucrările la terasamente, s-a realizat fundația din balast a pistei, s-a așternut stratul de piatră spartă și urmează să fie realizate și cele două straturi de tartan.

Pe latura spre Pârâul Peța și spre canalul colector s-au montat deja stâlpi de iluminat ornamentali, cu corpuri de iluminat cu led.

Lucrările sunt realizate de asocierea Construcții Bihor SA (executant) și Edildrum Construct S.A (proiectant). Valoarea contractului este 655.039, 37 lei (fără TVA).

Totodată, se apropie de finalizare și lucrările la pista de alergare din jurul coridorului verde Barcăului, urmând să fie gata în aproximativ o săptămână.

Lungimea pistei de alergare din jurul coridorului este de 2,2 km, iar lățimea este de 1 m.

Coridorul verde Barcăului este amenajat în trei sectoare: zona A - pentru odihnă activă, zona B - pentru joacă și recreere și zona C - pentru odihnă pasivă. Pista de alergare este finalizată deja pe sectoarele A și B, iar acum se fac ultimele lucrări pe zona C.

Lucrările sunt executate de SC Construcții Bihor (executant) și Edildrum Construct SA (proiectant), valoarea contractului fiind de 1.675.515, lei (fără TVA).