Lucrările de reabilitare a fațadei exterioare a clădirii situate în Piața Unirii nr. 7, realizate în cadrul Programului multianual pentru protejarea și intervenția asupra clădirilor cu valoare cultural-arhitecturală, situate în Ansamblul Urban - Centrul Istoric Oradea, au fost finalizate.

„Lucrările, care au început în luna septembrie a anului trecut, au fost executate de firma Glory Residence, având o valoare totală de 1.196.409 lei (cu TVA). Termenul de execuție a fost de 12 luni, însă fațada exterioară a fost finalizată în doar șapte luni, urmând să fie demarate lucrările la fațadele interioare”, menţionează Primăria Oradea.

Reabilitarea a inclus: refacerea tencuielilor degradate și zugrăvelilor exterioare silicate; înlocuirea și reabilitarea ferestrelor și ușilor cu tâmplărie din lemn masiv sau multistratificat, vopsite în culoarea maro; înlocuirea sistemului de colectare a apelor pluviale; refacerea soclului cu tencuială de asanare și zugrăveală silicat; schimbarea învelitorii și consolidarea șarpantei, inclusiv montarea unui sistem parazăpadă.

„Clădirea, construită în jurul anului 1900, are un regim de înălțime de subsol, parter și un etaj și cuprinde spații comerciale la parter și locuințe colective la etaj. Prin această reabilitare, imobilul din Piața Unirii nr. 7 contribuie la menținerea și completarea arhitecturii impozante din zonă”, mai precizaează municipalitatea.