Consilierii locali au aprobat achiziționarea de către municipalitate a cinci imobile din cele șase care se află în zona intersecției bulevardul Decebal și str. Tudor Vladimirescu, parte din amplasamentul necesar pentru realizarea pasajului subteran din această intersecție.

Municipalitatea orădeană a anunţat că, în urma votării, în luna ianuarie, a studiului de fezabilitate, indicatorilor tehnico-economici, respectiv coridorului de expropriere aferent lucrării de utilitate publică de interes local „Pasaj subteran la intersecția dintre bulevardul Decebal și strada Tudor Vladimirescu și lărgire strada Tudor Vladimirescu la 4 benzi de circulație”, s-a luat legătura cu proprietarii ce ar urma să fie afectați de acest proiect.

„S-au purtat discuții în vederea preluării pe cale amiabilă a proprietăților acestora, în vederea evitării exproprierilor și acordării unui timp suficient, de circa 10-11 luni, pentru ca proprietarii să se poată muta, urmând ca imobilele preluate prin contracte de vânzare-cumpărare să fie predate municipalității până la sfârșitul acestui an. Cu al șaselea proprietar de imobil au avut loc discuții și s-a ajuns la un acord, proprietarul fiind în cursul perfectării actelor sale de proprietate”, precizează Primăria Oradea.

Coridorul de mobilitate Tudor Vladimirescu – Meșteșugarilor este unul dintre coridoarele care au fost propuse în vederea fluidizării și descongestionării traficului din Oradea. Acest coridor presupune realizarea unui pasaj subteran la intersecția dintre B-dul Decebal și strada Tudor Vladimirescu, lărgirea străzii Tudor Vladimirescu la patru benzi de circulație, un pasaj subteran la intersecția străzilor Oneștilor și Tudor Vladimirescu, asigurarea a patru benzi de circulație pe strada Lăpușului, respectiv un pasaj suprateran pe strada Meșteșugarilor peste drumul de centură (strada Ovid Densusianu) și calea ferată.